The Queensland Government is investing $2.03 billion to deliver a new tertiary hospital on the Sunshine Coast to meet growing demand.

The new tertiary Sunshine Coast University Hospital (SCUH) at Kawana will offer a range of new and expanded services, meaning fewer people needing to travel to Brisbane to receive care. It will open with 450 beds in 2016 and expand to a 738-bed facility by 2021. To set up the SCUH development, Queensland Health needed a project office to manage the tendering process.

READ MORE

SCUH SCUH SCUH SCUH SCUH

We have State Government prequalification and are able to undertake government work. A design for the office space was prepared based on Queensland Health’s technical office requirements and Kawana Holdings, the building’s owner, appointed us to fitout the 700 square metres of office space for Queensland Health and Project Services.

For the building to suit the design, a significant upgrade of the fire corridor to allow access between the front of house facilities was required. This part of the project couldn’t proceed until the fitout was confirmed. We were able to manage this process on behalf of the building owner while the fitout was in progress. This saved time and money by engaging a single builder to manage both the fitout and the access upgrade. We coordinated all the QFRS inspections and made sure security access met the requirements of the tenant.

Project Scope

  • Boardroom
  • 4 Meeting Rooms
  • Storage and Kitchen Area
  • Reception and Waiting Area
  • 4 Offices
  • 32 Workstations in an Open Plan
  • Staffroom
  • Print and Production Room
  • 3 Quiet Rooms with Hot Desk Areas
  • Comms Room

Sustainability Checklist

  • Interface carpet tiles – manufactured using environmentally responsible practices and recycled at the end of its life
  • AFRIDI Green Tick Furniture – Recognised by GBCA for it sustainable properties (Chairs)
  • Plasterboard made from 10% recycled material
Indoor Environment Quality
  • Indoor plants to improve indoor air quality and staff wellbeing
  • Penetration of natural light reducing artificial lighting and energy
  • Low Volatile Organic Compound (VOC) paint that emits fewer toxins into the indoor air
Energy
  • Re-use existing base building T5 lighting
  • Install lighting sensors to storage rooms
  • Individual lighting switches for each office
  • Energy efficient appliances
  • Solar reflecting blinds to reduce heat and energy loads

Project Details

SCUH Project Office

16 Innovation Drive, Birtinya
Total floor area: 700 m2

Project Schedule

Design: 11 weeks
Construction: 12 weeks

Priority